Duurzaamheid bedrijven

Duurzaamheid bedrijven

Er wordt vandaag de dag steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid binnen bedrijven. Particulieren nemen hun diensten en producten graag af bij een milieuvriendelijk bedrijf. Vanwege de berichtgevingen over het milieu worden de meeste mensen steeds bewuster van hun aankopen. Of je nu ondernemer of particulier bent, de kans is groot dat je waarde hecht aan duurzaamheid bedrijven. Het kan echter best lastig zijn om duurzame maatregelen te nemen, zowel voor de ondernemer als voor een particulier. Wil je bijvoorbeeld een duurzame woning of een duurzaam bedrijfspand? Dan zijn er diverse duurzame maatregelen die je kunt nemen. Welke maatregelen je het best kunt nemen, zijn onder meer afhankelijk van hoe oud het gebouw is. Het is daarom geen slecht idee om advies te vragen aan een specialist. Als adviesbureau kunnen wij meedenken over duurzaamheid binnen het bedrijf.

 

Nog een reden om aan duurzaamheid binnen bedrijven te denken, is omdat je zeker voor een groter bedrijfspand veel aan stroomkosten betaalt. De stroomkosten zijn ook voor veel particulieren een reden om duurzame maatregelen te nemen. Of je nu als particulier of als ondernemer duurzame maatregelen wilt nemen, wij kunnen je advies verstrekken. Wij kunnen je met name goed helpen als je meer wilt weten over de financiering van de duurzame maatregelen.

Duurzaamheid bedrijven in Groningen

Duurzaamheid bedrijven in Groningen wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Daarom is het niet onverstandig om zelf ook eens na te denken over duurzaamheid. Ben je ondernemer, dan kun je bijvoorbeeld eens nagaan hoe duurzaam jouw bedrijfspand is. Moet de isolatie van het pand verbeterd worden? Of is het wellicht verstandig om wat duurzamere apparaten in te kopen? Het is geen slecht idee om je bedrijfspand eens onder de loep te nemen, om te beoordelen wat er nog beter kan. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde processen binnen het bedrijf duurzamer te maken. Vind je het lastig om te beoordelen wat in jouw geval de beste investering zal zijn voor een duurzamer bedrijfspand? Neem in dat geval gerust contact met ons op voor advies.

 

Wanneer je een lening afsluit om duurzame maatregelen te nemen, dan betaal je uiteraard ook rente. Echter, hanteren de meeste geldverstrekkers aantrekkelijke rentepercentages voor leningen die gebruikt worden voor duurzame maatregelen. De terugverdientijd zal dus iets langer zijn dan wanneer je de maatregelen zelf bekostigt, maar over het algemeen zal de investering je meer opleveren dan het je zal kosten.

Advies over duurzaamheid en financiering

Wij kunnen je helpen bij al je vraagstukken over duurzaamheid. Daarnaast hebben onze specialisten ook veel ervaring met de financiering van duurzame maatregelen. Ben jij op zoek naar een duurzaamheidslening of duurzaamheidshypotheek? Bij Duurzaam Financieren staan we voor je klaar om passende oplossingen te adviseren. Met een duurzaamheidslening kun je geld lenen om jouw bedrijf duurzamer te maken. Je kunt ook besluiten om een duurzaam pand te kopen. De duurzaamheidshypotheek is er overigens ook voor particulieren die een duurzame woning willen kopen. Wij kunnen niet alleen advies geven over duurzaamheid aan bedrijven, maar ook als je een particulier bent kun je bij ons terecht voor advies.

 

Wanneer je van plan bent om duurzame maatregelen te nemen, dan is het absoluut aan te raden om eerst advies in te winnen. Zonder ervaring is het namelijk moeilijk te bepalen met welke maatregelen je het meeste energie kunt besparen. Bovendien is dat ook afhankelijk van het pand in kwestie. Wil je de duurzame maatregelen financieren met een lening, dan is het ook belangrijk om na te gaan wat dit met je rendement doet. Wij kunnen door middel van rekenvoorbeelden voor je nagaan wat het geschatte rendement zal zijn.

Duurzame hypotheek afsluiten

Overweeg je om een duurzame hypotheek af te sluiten? Wij helpen graag met het afsluiten van een duurzame hypotheek voor bijvoorbeeld je woning. Wij kunnen je als duurzaam adviesbureau doorverwijzen naar financiële instanties die je kunnen helpen om de duurzame maatregelen te financieren. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om je een beter beeld te geven van de verschillende duurzame maatregelen. Zo weet je namelijk beter welke maatregelen in jouw geval interessant zullen zijn. Je kunt jezelf nog zoveel inlezen, maar veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan advies op maat.

 

Neem gerust contact met ons op wanneer je geïnteresseerd bent in een vrijblijvend gesprek. Uiteraard bepaal je zelf wat je met ons advies doet. Wij vinden het belangrijk dat je voldoende geïnformeerd bent, zodat je zelf een weloverwogen besluit kunt maken. Over het algemeen is het zeer interessant om je in duurzaamheid te verdiepen. Op de lange termijn kun je zo namelijk een hoop kosten besparen en verdien je je investering ook weer terug. Een duurzame hypotheek is meestal dus geen slecht idee.

CONTACT

Benieuwd of we jou kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Je kunt ons ook rechtstreeks mailen op:
info@duurzaamfinancieren.nl