Duurzaamheidsadvies

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in een duurzame woning te investeren. Duurzaamheid wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Om te beginnen is een duurzame woning beter voor het milieu. Gezien het niet al te best gesteld is met het milieu, is het ideaal als mensen in een duurzame woning investeren. Daarnaast heb je zelf echter ook veel profijt van een duurzame woning. Je kunt namelijk veel geld besparen op energiekosten als je jouw woning laat verduurzamen. Wil je jouw woning duurzamer maken en zoek je duurzaamheidsadvies? Dan ben je bij Schonewille & Ter Harkel aan het juiste adres. Wij geven je graag advies over duurzaamheid. Zo heb je al snel meer duidelijkheid.

Het is in veel gevallen interessant om duurzame maatregelen te nemen. Op de lange termijn kun je op deze manier een hoop kosten besparen. Toch heeft men vaak ook nog veel vragen. Hoe kun je bepaalde maatregelen bijvoorbeeld het best bekostigen? Is een hypotheek aan te raden of kun je beter nog even wachten met investeren? En hoe zit het met eventuele subsidies? Je zal niet iedere dag bezig zijn met het verduurzamen van je woning. Bovendien gaat het vaak om flinke investeringen en is het rendement moeilijk te berekenen. Het is dan ook een goed idee om duurzaamheidsadvies aan te vragen voordat je besluit om te investeren.

Duurzaamheidsadvies Groningen

Schonewille & Ter Harkel is een advieskantoor in Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in onder meer hypotheken en verzekeringen. Soms gaan hypotheekadvies en duurzaamheidsadvies hand in hand. Zo kun je bijvoorbeeld extra geld lenen bij de aanvraag van een hypotheek als je duurzame maatregelen wilt nemen. Je kunt 6% van je woningwaarde extra lenen voor dergelijke maatregelen, met een maximum van € 9.000. Wil je duurzaamheidsadvies in Groningen, dan staan wij voor je klaar. Als het op advies over duurzaamheid in Groningen aankomt, kunnen wij je alles vertellen dat je moet weten. Zo kunnen we je onder andere helpen bij het berekenen van het te verwachten rendement. Het is zeer interessant om daar een goed beeld van te hebben. Aan de hand van het rendement kun je namelijk beoordelen welke energiebesparende maatregelen interessant zijn.

Zeker als je verduurzamende maatregelen bekostigt door middel van een hypotheek is het belangrijk om het rendement te kennen. Omdat je ook rente betaalt over het geleende geld, zal het namelijk langer duren voordat je jouw investeringen hebt terugverdiend. Het wordt in dit geval ingewikkelder om te berekenen hoe lang het zal duren voordat je een investering in bijvoorbeeld zonnepanelen hebt terugverdiend. Wij hebben hier echter veel ervaring mee en gaan het graag voor je na.

Voorbeelden van duurzaamheidsadvies

Er zijn tal van duurzame maatregelen die je kunt nemen. Over ieder soort duurzame maatregelen kun je bij ons terecht voor advies. Voorbeelden van duurzaamheidsadvies? We kunnen je onder andere advies geven over zonnepanelen. Hoe lang zal het duren voordat jij je investering hebt terugverdiend? Wij gaan het graag voor je na. Overweeg je om een warmtepomp te plaatsen en ben je benieuwd hoe het zit met de restwarmte? Of heb je advies nodig over het isoleren van je woning? Wij gaan graag samen met jou na welke duurzame maatregelen voor jou de moeite waard zijn. Van het isoleren van de vloeren tot aan het isoleren van de wanden of vervanging van beglazing, wij geven je graag advies over al deze onderwerpen. Soms moet je kiezen tussen verschillende energiebesparende maatregelen en wil je dus een zo hoog mogelijk rendement. Ook dan voorzien wij je graag van het beste advies.

Het is goed om te weten dat je bij twee energiebesparende maatregelen mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie via de ISDE-regeling. Zo zal het minder lang duren voordat je jouw investering hebt terugverdiend. Vraag je meer hypotheek aan om duurzame maatregelen te nemen, dan zal het rendement echter weer lager zijn. Het voordeel hiervan is echter weer dat je vanaf het moment dat je intrekt in je woning al kosten bespaart. Dit zijn allemaal zaken waar we dieper op ingaan als we je duurzaamheidsadvies geven. Zo kun je echt een weloverwogen beslissing maken.

Advies over huis verduurzamen

Wil je advies over huis verduurzamen? Bij Schonewille & Ter Harkel vertellen we je graag meer over de verschillende mogelijkheden. Wij gaan graag met jou na welke energiebesparende maatregelen het meeste effect zullen hebben. Bovendien kunnen we ook voor je nagaan wat het rendement zal zijn. We kunnen ook een duurzaam hypotheek of eventuele subsidies meenemen in deze berekeningen. Zo kun je echt met zekerheid zeggen of het verduurzamen van je huis de moeite waard is of niet.

CONTACT

Benieuwd of we jou kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Je kunt ons ook rechtstreeks mailen op:
info@duurzaamfinancieren.nl