Energiebesparende maatregelen hypotheek

Wellicht heb je al eens gehoord dat je meer kunt lenen als je besluit om in energiebesparende maatregelen te investeren. Hoe zit het met de energiebesparende maatregelen hypotheek? Bij Schonewille & Ter Harkel zijn we gespecialiseerd in hypotheekadvies. Wij vertellen je dan ook graag meer over de energiebesparende maatregelen hypotheek. In veel gevallen kan een hypotheek voor energiebesparende maatregelen zeer interessant zijn bij de aanschaf van een woning. Je zal op deze manier kunnen investeren in energiebesparende maatregelen en dus minder geld kwijt zijn aan energiekosten. Wanneer je dit voordeel al hebt vanaf het moment dat je in je nieuwe woning intrekt, is dat natuurlijk ideaal. Zo heb je echt optimaal profijt van de energiebesparende maatregelen die je neemt.

Je kunt tot 6% van de waarde van je woning extra lenen voor energiebesparende maatregelen bij het afsluiten van je hypotheek. Het maximale bedrag dat je extra aan hypotheek kunt krijgen is € 9000. Met dit geld kun je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen, maar je kunt ook andere maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan vloer- of spouwmuurisolatie. Belangrijk is om voor de maatregelen te kiezen die jou het meeste rendement opleveren. Welke maatregelen het meest interessant zijn, is ook afhankelijk van hoeveel eigen geld je wilt investeren. Bovendien is het goed om te weten dat je ook in aanmerking kunt komen voor subsidies als je twee energiebesparende maatregelen neemt. Je kunt dan namelijk gebruik maken van de ISDE-regeling.

Energiebesparende maatregelen hypotheek Groningen

Het kan zeer interessant zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. Op de lange termijn verdienen deze maatregelen zich altijd weer terug. Dat omdat de stookkosten bijvoorbeeld veel lager zijn. Bij de aanschaf van een woning investeer je doorgaans echter al veel geld. Een energiebesparende maatregelen hypotheek Groningen maakt het mogelijk om alsnog te investeren in een duurzame woning.

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je in Groningen een hypotheek voor energiebesparende maatregelen wilt aanvragen. Zo zal je over het geld dat je leent ook rente moeten betalen. Hierdoor zal het rendement op de energiebesparende maatregelen lager zijn. Je kunt daarom het best advies inwinnen bij een specialist als Schonewille & Ter Harkel als je overweegt om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo kun je bepalen of het wel of niet de moeite waard is om een hogere hypotheek te nemen.

Duurzaam wonen Groningen

Steeds meer mensen willen duurzaam wonen in Groningen. Logisch, want een duurzame woning is om te beginnen beter voor het milieu. Daarnaast zal een duurzame woning je op de lange termijn ook een hoop geld kunnen besparen. Je woning verduurzamen is dus een zeer goed idee, maar niet iedereen heeft het geld om in een duurzame woning te investeren. Daarom kan het verstandig zijn om hiervoor een extra hypotheek aan te vragen. Of dat daadwerkelijk interessant is, is weer van diverse factoren afhankelijk. Wij denken graag met je mee om te bepalen of een extra hypotheek voor duurzaam wonen wel of niet interessant is voor jou.

Duurzaam wonen levert je overigens niet alleen meer rendement op, maar kan er ook voor zorgen dat de woningwaarde toeneemt. Potentiële kopers zullen het namelijk ook prettig vinden als zij niet te veel geld kwijt zullen zijn aan energiekosten. Op de lange termijn zul je energiebesparende maatregelen dus vrijwel altijd terugverdienen. Indien je een woning wilt kopen die niet zo energiezuinig is, is het dus aan te raden om eens na te gaan welke mogelijkheden je hebt. Is het voor jou interessant om zonnepanelen te installeren of laat je de woning eerst beter isoleren? Er zijn tal van mogelijkheden als je besluit om de woning te verduurzamen.

Advies nodig over verduurzamen?

Ben jij benieuwd naar welke energiebesparende maatregelen je het snelst zal terugverdienen? Of vraag jij je af of het de moeite waard is om extra geld te lenen bij het afsluiten van je hypotheek? Bij Schonewille & Ter Harkel voorzien we je graag van advies over verduurzamen. Om je van het beste advies te kunnen voorzien, zullen we eerst je situatie goed in kaart brengen. Hoe hoog het rendement zal zijn op de energiebesparende maatregelen die je neemt, zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Omdat wij ervaring hebben met zowel hypotheken als met energiebesparende maatregelen, zijn wij als best in staat om jou van goed advies te voorzien.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van verduurzamen advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je zo snel mogelijk een goed beeld van wat duurzaam wonen jou zal opleveren? Dan gaan we graag voor je aan de slag!

CONTACT

Benieuwd of we jou kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Je kunt ons ook rechtstreeks mailen op:
info@duurzaamfinancieren.nl