Groenhypotheek

Wil je een duurzame woning kopen? Dat is ideaal voor het milieu en ook voor je vaste lasten! Als je een energiezuinige woning koopt, zul je immers ook minder aan energiekosten betalen. Energiezuinige woningen zijn vaak echter ook modern en relatief duur. Mogelijk heb je echter de optie om een groenhypotheek af te sluiten. Er zijn verschillende grote banken die een zogenaamde groenhypotheek aanbieden. Wanneer de woning die je op het oog hebt duurzaam genoeg is, dan is deze hypotheek dus een optie. Het voordeel van dit type hypotheek is dat je minder aan rente hoeft te betalen. De woning moet echter ook aan een aantal voorwaarden voldoen als je deze wilt financieren met een groenhypotheek. Dat is dus ook iets om rekening mee te houden als je een groenhypotheek wilt aanvragen.

Je kunt overigens ook voor een hypotheek kiezen waarbij er in eerste instantie geen extra voorwaarden aan de woning verbonden zijn. Een deel van de hypotheek is dan speciaal voor energiebesparende maatregelen bestemd. Wanneer je geld leent om in energiebesparende maatregelen te investeren, moet je er wel rekening mee houden dat het rendement lager zal zijn. Dit omdat je ook rente betaalt over het bedrag dat je leent. We zullen op deze pagina ook meer over dit type hypotheek vertellen. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende hypotheken die je kunt aanvragen als je een duurzame woning wilt.

Groenhypotheek Groningen

Wil je een huis kopen en ben je benieuwd of je met een specifieke woning in aanmerking komt voor een groenhypotheek in Groningen? Of wil je extra geld lenen om zelf in energiebesparende maatregelen te investeren? Wij gaan graag samen met je na wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen we je helpen bij het berekenen van je rendement. Bij Schonewille & Ter Harkel zijn we gespecialiseerd in hypotheekadvies. Wanneer jij voor een woning in Groningen een groenhypotheek wilt aanvragen, dan voorzien we je graag van het beste advies. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen met jou nagaan welke hypotheekverstrekker het meest voordelig is.

Wanneer wij je advies geven met betrekking tot een groenhypotheek in Groningen, dan gaan we precies voor je na wat de mogelijkheden zijn. We kunnen zelfs voor je nagaan welke maatregelen het meest interessant zijn als je een zo hoog mogelijk rendement wilt behalen.

Energiebesparende maatregelen hypotheek

Wil je een energiebesparende maatregelen hypotheek afsluiten? Dan kun je tot 6% van de woningwaarde extra lenen voor deze maatregelen, met een maximaal bedrag van € 9000. Een hypotheek voor energiebesparende maatregelen kan zeer interessant zijn omdat een woning een flinke investering is. Hierna heb je niet altijd geld om zelf in energiebesparende maatregelen te investeren. Door middel van een energiebesparende maatregelen hypotheek ben je echter in staat om vanaf de start te profiteren van lagere energiekosten.

Ben je benieuwd hoe hoog het rendement op de energiebesparende maatregelen zal zijn? Twijfel je of het slim is om een hypotheek af te sluiten? Wij voorzien je van het beste advies. We kunnen je ook helpen om te bepalen welke hypotheek het best op jouw persoonlijke situatie aansluit. Er zijn immers ook verschillende hypotheekverstrekkers waarbij je een groenhypotheek of hypotheek voor energiebesparende maatregelen kunt afsluiten.

Start met het verduurzamen van je huis!

Het verduurzamen van je huis kan zeer interessant zijn. Met een duurzame woning heb je een minder grote impact op het milieu. Bovendien ben je met een duurzame woning veel minder geld kwijt aan energiekosten. Duurzame woningen zijn over het algemeen ook meer waard. Iedereen vindt het namelijk prettig als de vaste lasten van een woning lager zijn. Duurzame maatregelen zijn dus vrijwel altijd een goede investering. Heb je financiële hulp nodig voor verduurzamen? Sluit dan een groenhypotheek af. Het is overigens ook goed om te weten dat je mogelijk in aanmerking komt voor subsidies als je jouw woning wilt verduurzamen. Zo heb je de verduurzamende maatregelen dus al sneller terugverdiend.

Een verduurzamingshypotheek kan al met al dus zeer interessant zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de energiebesparende maatregelen minder snel terugverdient. Het is prettig als je een goed beeld hebt van het rendement. Wanneer wij je advies geven, dan zullen we alle factoren meenemen. Zo kun je bij ons absoluut zeker zijn van betrouwbaar advies als je een groenhypotheek wilt aanvragen. Overigens kunnen we jou ook van advies voorzien als je niet per se een groenhypotheek wilt. Voor hypotheekadvies ben je bij Schonewille & Ter Harkel dus altijd aan het juiste adres. Laat je goed informeren als je een hypotheek aanvraagt, want daar zul je de komende jaren veel

CONTACT

Benieuwd of we jou kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Je kunt ons ook rechtstreeks mailen op:
info@duurzaamfinancieren.nl