Verduurzamen

Verduurzamen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Het verduurzamen van je woning brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Om te beginnen maak je in een duurzame woning aanzienlijk minder kosten. Zo hoef je bijvoorbeeld minder hard te stoken om de woning warm te krijgen en op temperatuur te houden. Daarnaast is een duurzame woning ook beter voor het milieu. Om die laatste reden wordt het verduurzamen van je woning ook aangespoord door de overheid en kun je in veel gevallen in aanmerking komen voor een subsidie. Heb je plannen om je woning duurzamer te maken? Dan is het verstandig om eerst advies in te winnen. Bij Duurzaam Financieren kunnen we je advies op maat geven over de manier waarop je de woning duurzamer kunt maken, maar ook over de financiering. Wij kunnen je compleet ontzorgen wanneer je van plan bent om in duurzame maatregelen voor je woning te investeren.

Hoe kan ik mijn woning verduurzamen?

Heb je besloten om je woning te verduurzamen? Hoe je een woning verduurzamen kunt, is afhankelijk van het type woning en welke duurzame maatregelen er eerder al genomen zijn. Zo zijn nieuwbouwwoningen van zichzelf al erg goed geïsoleerd. Wanneer je een oudere woning hebt, is het in veel gevallen mogelijk om de woning nog beter te isoleren. Je kunt dan bijvoorbeeld isolatieglas in de woning laten plaatsen, maar ook kun je kiezen voor spouwmuurisolatie en/of dakisolatie. Besluit je om de woning te isoleren, dan is het verstandig om verschillende isolatiemaatregelen te nemen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de warme lucht alsnog elders ontsnapt.

 

Wil je jouw woning verduurzamen, dan kun je bijvoorbeeld ook voor een warmtepomp kiezen. Net als dat het ook een optie is om voor energiezuinige apparaten te kiezen. Moderne wasmachines worden zijn over het algemeen bijvoorbeeld aanzienlijk zuiniger dan de wasmachines die een aantal jaren geleden geproduceerd werden.

Start met het verduurzamen van je huis!

Of verduurzamen huis ook in jouw geval aan te raden is? Jazeker, vooral als je een oudere woning hebt kan dit een enorm verschil maken. Ga zelf maar eens na hoe hoog je energierekening momenteel ligt. Door de energiekosten te verlagen, kun je maandelijks een hoop geld besparen. Kijk je naar de kosten die je jaarlijks bespaart met energiezuinige maatregelen, dan kan dit honderden euro’s bedragen. Als je energiebesparende maatregelen neemt, zul je jouw investering in de meeste gevallen ook weer terugverdienen. Goed om te weten is ook dat je vaak in aanmerking komt voor subsidies en de mogelijkheid hebt om een groen hypotheek af te sluiten.

 

Ben jij van plan om je huis te verduurzamen? Dan is het niet onverstandig om even na te gaan wat voor kosten daarbij komen kijken. Daarnaast is het belangrijk dat je op de hoogte bent van eventuele subsidies. Besluit je om geld te lenen voor het verduurzamen van je huis, dan zul je bovendien even moeten controleren hoeveel lager het rendement komt te liggen. Het is goed voor te stellen dat het kostenplaatje je afschrikt, maar onder aan de streep kunnen energiebesparende maatregelen je veel opleveren. Wij denken graag met je mee om te bepalen welke maatregelen in jouw geval verstandig zijn en kunnen ook voor je berekenen welk rendement je kunt verwachten.

Duurzaam adviesbureau Groningen

Als duurzaam adviesbureau Groningen zijn wij de partij voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Wij vinden het belangrijk dat je een weloverwogen beslissing kunt maken waar je achteraf geen spijt van krijgt. Wij helpen je als adviesbureau duurzaam te leven, door exact voor je na te gaan hoe jij de energiebesparende maatregelen het best kunt financieren. We zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van de subsidies waar je eventueel voor in aanmerking komt. Wil je geld lenen om jouw woning te verduurzamen, dan zullen we ook voor je nagaan hoeveel je kunt lenen en bij welke hypotheekverstrekker je het best kunt aankloppen. Voor advies Groningen op het gebied van duurzaamheid ben je bij ons dus absoluut aan het juiste adres. Duurzaamheidsadvies is onze specialiteit en je kunt er dus op vertrouwen dat je iets aan ons advies zult hebben.

 

Wil jij zo snel mogelijk advies over het verduurzamen van je woning? Neem dan snel contact met ons op. Wij laten je graag zien dat verduurzaming geen lastig onderwerp hoeft te zijn, mits je goed geïnformeerd bent. Het verduurzamen van je woning is dankzij de subsidie- en hypotheekmogelijkheden een investering die voor vrijwel iedereen aantrekkelijk kan zijn. Ook jij kunt hoogstwaarschijnlijk geld besparen door te investeren in een energiezuinige woning!

CONTACT

Benieuwd of we jou kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Je kunt ons ook rechtstreeks mailen op:
info@duurzaamfinancieren.nl